دوره رایگان آموزش بازاریابی  | 900 دقیقه پادکست

بازاریابی درونگرا و برونگرا چیست؟ | بررسی جامع+معرفی بهترین استراتژی های 1403

بازاریابی درونگرا و برونگرا

 

سخن ابتدایی

در این مقاله به بررسی انواع بازاریابی از جنبه های درونی و بیرونی یعنی(بازاریابی درونگرا و برونگرا) خواهیم پرداخت و به شما راجب اینکه کدام مورد برای صاحب کسب و کار در شروع کار، به صرفه تر است و به صورت کلی استراتژی بازاریابی بهتری را در شغلتان تحویل خواهد داد، کامل و جامع توضیح خواهیم داد. به طور خلاصه بازاریابی در دو نوع: بازاریابی درونگرا(یعنی توجه مشتری به ما) و بازاریابی برونگرا(یعنی توجه صاحب کسب و کار به مشتری) خلاصه میشود. رعایت کردن این دو مورد عامل موفقیت صاحب کسب و کار را رقم می زند، اما برای اینکه اطلاعات دقیق تری راجب این دو مورد داشته باشیم، بهتر است که آنها را زیر ذره بین برده و سجنش عمیق تری را راجبشان داشته باشیم. برای اینکه با مباحث بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ آشنایی کامل تری داشته باشید تا انتهای این مبحث با ما همراه باشید.

بازاریابی درونگرا و برونگرا

 

تعریف بازاریابی برونگرا

همانطور که به صورت سر بسته در ابتدای صحبت ها گفته شد، بازاریابی برونگرا یعنی صاحب یک کسب و کار با تلاش هایی که در بیرون از مجموعه انجام میدهد بتواند نظر مشتری ها را نسبت به کسب و کار خود برای خرید بیشتر و ثابت ماندن آنها در آن محیط جلب کند. اما این مورد فقط به همین تعریف ختم نمی شود و شامل مراحل مختلفی است که با استفاده از آنها شما می توانید به درجه ی مدیریت بازاریابی برونگرا در کسب و کار خود نیز برسید. اما رسیدن به این مرحله به چه صورتی شکل خواهد گرفت؟ در وحله اول مشتری هیچگونه شناختی از ما ندارد و هیچ جایی در ذهن او برای اینکه ما را جزو اولیت خود برای خرید قرار دهد نداریم، اما ما باید با تلاش های مستمر و به یاد داشتن اصول بازاریابی برونگرا این موضوع را در ذهن مخاطب پدیدار سازیم. ساختنِ این ذهنیت در آینده می تواند صاحب کسب و کار را به یک شخص موفق در این زمینه تبدیل کند.  
 

مراحل بازاریابی برونگرا

مهم ترین موردی که صاحب کسب و کار را در زمینه بازاریابی برونگرا موفق میکند، تبلیغات به روش های گوناگون است. برای اینکه بهتر معنی و مفهوم تبلیغات در این روش را متوجه شوید، نمونه هایی از تبلیغ که صاحب کسب و کار باید به کار ببندد تا در این روش موفق شود را برای شما جمع آوری کرده ایم:

1_تبلیغات محیط های اجتماعی:

در این نوع از استراتژی بازاریابی صاحب کسب وکار میتواند با آماده کردن و نصب بنر و بیلبوردهای تبلیغاتی بزرگی در محیط های اجتماعی همچون: خیابان ها،اتوبان ها،پاساژ های بزرگ و … توجه مردم را نسبت به کسب و کار خود و چیزی که در آن درآمدی را بدست میاورد جلب کند و همواره جلوی چشم مخاطبان بسیاری باشد و روی ذهن آنها تاثیرات مثبتی را برای کشاندن آنها به سمت و سوی کسب و کار خود بگذارد. این مورد در بازاریابی درونگرا و برونگرا باهم ایجاد نمی شود اما در بازاریابی بیرونی امکان آمدن افراد را به کسب و کار شخص افزایش خواهد داد.

2_تبلیغات شبکه های اجتماعی:

یکی از روش های مرسوم که بسیاری از افراد از آن برای دیده شدن استفاده میکنند تا بتوانند مدیریت بازاریابی برونگرا در کسب و کار خود را در دست بگیرند، این روش است. در این مرحله نباید خیلی با سرعت و بدون محتوای مفید عبور کرد، بلکه باید با متانت و علمی که در آن وجود دارد پیش رفته و نتایج حاصل از استفاده آن را در هردو روش بازاریابی درونگرا و برونگرا دید. در شبکه های اجتماعی که امروزه بسیاری از افراد را در آن سرگرم خود کرده است، با گذاشتن محتوای مناسب تبلیغاتی میتوان نظر آنها را راجب کسب و کار خود جویا شد و معرف مناسبی به آنها برای آمدن به این مجموعه شد و احتمال خرید اجناس یا گرفتن خدمات در مجموعه خود را افزایش داد. فضای مجازی فضایی است که باید نسبت به رقیبانی که همانند شما به دنبال دیده شدن هستند پرتلاش تر ظاهر شوید و مراحل بازاریابی برونگرا در این مورد را به خوبی اجرا کرده و در نهایت نظر مشتری را برای اینکه در ابتدا شما را بپذیرد جلب کنید. امروزه برنامه های مختلفی در این حوزه وجود دارد که عبارت اند از: اینستاگرام(برای معرفی کسب و کار و ارائه خدمات و فروش)، توئیتر(انتشار محتواهای کوتاه متنی و هشتگ های مختلف برای دیده شدن)، یوتیوب(ارائه فیلم های گوناگون و پرحجم و پرمحتوا برای دیده شدن هرچه بیشتر)، فیسبوک(کاربرد در گذاشتن دیدگاه ها و پست های مختلف) و …

3_تبلیغات دیداری:

تبلیغات دیداری نسبت به سایر روش های تبلیغات کمی متفاوت تر است اما در عین حال مدیریت بازاریابی برونگرا را وارد دنیای جدیدی از خود می کند، زیرا شما مستقیما با مشتری در ارتباط هستید و همین مورد باعث میشود تا مشتری احساس خشنودی بیشتری از شما و مجموعه تان بکند که برای او ارزش قائل هستید. همچنین میتواند شما را بیشتر در جلوی دید مشتری قرار دهد و علاقه آنها را نسبت به آمدن به سمت شما نیز بیشتر کند. مثال: اگر شما دارای یک کسب وکار مرتبط با فروش ابزارهای صنعتی هستید میتوانید با استخدام یک شخص و کارت های معتبر و شناسایی مجموعه خودتان، او را به مناطق نزدیک صنعتی در شهر خودتان که فکر میکنید به ابزارهای شما نیاز دارند روانه کرده و باعث این شوید تا آن شخص از اعتبار شما در برابر دیگران تعریف کرده و هرگاه در آن منطقه صنعتی آنها نیاز به چیزی داشتند، دراولین مرحله شما به ذهنشان خطور کنید و شما را برای خرید انتخاب کنند. این یکی از قدیمی ترین روش ها در بازاریابی برونگرا می باشد که هنوز هم دارای طرفداران زیادی است.

4_تبلیغات شنیداری:

تبلیغات مستمر شنیداری نیز در هر زمان از روز یا شب میتواند شما را ملکه ذهن مشتری کند و کاری کند که شما را به عنوان یک مجموعه با ارزش و معتبر شناخته و اهمیت بیشتری نسبت به شما راجب آن کسب و کار بدهد(مثل رادیو). تبلیغات شنیداری یکی دیگر از روش های بازاریابی برونگرا است که شما میتوانید بر روی مشتری برای ترجیح دادن کسب و کارتان نسبت به سایر کسب و کارهای مرتبط استفاده کنید که در نهایت به شما کمک به سزایی در این مورد می کند.

5_تبلیغات ویدیوئی:

نوع دیگری از استراتژی بازاریابی برونگرا تبلیغات ویدئویی است که هزینه نسبتا بیشتری را در میان انواع تبلیغات دارد. به عنوان مثال در این روش شما میتوانید هر از گاهی در تلویزیون و ابتدا یا انتهای هر برنامه تبلیغی از خودتان به نمایش دربیاورید تا عده ای که مخاطب آن کانال هستند شما را دیده و از نوع کسب و کار شما با توجه به روحیاتشان تعریف کرده و تحت تاثیر قرار بگیرند. امروزه عده ای هستند که از این روش توانسته اند مشتریان زیادی را با محتواهای مناسب جذب کنند و کسب وکار خودشان را شلوغ تر و پرفروش تر از قبل کنند.  

مراحل بازاریابی برونگرا

 

تعریف بازاریابی درونگرا

بازاریابی درونگرا روشی است که دیگر شما به دنبال تفکیک بازاریابی درونگرا و برونگرا از هم نیستید و مشتری را مجاب کنید تا به کسب وکار شما که بازاریابی درونی است بیاید همینطور با تغییراتی که درون مجموعه ی خودتان انجام خواهید داد، مشتری به مرور شما را پیدا خواهد کرد و او خواهد بود که به سمت شما متمایل خواهد شد. ای نکار تنها به امیدوار بودن برای آمدن مشتری به سمت شما ختم نمی شود بلکه شما باید ایده و استراتژی های دقیقی را به کار ببندید تا بتوانید آنها را نسبت به مجموعه ی خود جذب کنید.
 

مراحل بازاریابی درونگرا

در بازاریابی درونگرا شما باید مراحل مختلفی را پشت سر بگذارید تا اثر رضایتمندی مشتری را از خود ببینید، این روش برخلاف بازاریابی برونگرا که فقط تبلیغات را عامل موثر در پیدایش خود میدانست، باید تمام عوامل مجموعه خودتان را برای اینکه شما را به عنوان یک برند مطرح به مخاطبان معرفی کند یکدست کنید. مراحل بازاریابی درونگرا را به طور خلاصه میتوان در 6 مورد دسته بندی کرد:

1_عوامل درونی:

صاحب موسسه برای اینکه مشتری را مات کسب وکار خود کند، ابتدا باید تمام ویژگی ها و زیبایی هایی که از کسب وکار وی انتظار میرود را بوجود بیاورد، به نحوی که مشتری بعد از اینکه وارد آن کسب وکار شد انرژی مضاعفی را همواره دریافت کند و شور و شوق او را برای اینکه دوباره به آنجا بیاید افزایش دهد. پس در اصول بازاریابی درونگرا اولین مرحله میتواند خود کسب و کار باشد که باید دارای نظم و زیبایی به خصوصی باشد.

2_ظاهر کسب وکار:

مخاطب قبل از اینکه وارد کسب و کار شما شود، ظاهر آن را از بیرون تماشا میکند. این مورد هم در کسب و کار حضوری و هم در کسب و کار مجازی صدق میکند زیرا شخصی که انتظار دارید به عنوان مشتری شما حاضر شود، از شما یک ظاهر زیبایی میخواهد که بتواند در آینده هم روی شما حسابی باز کند. بنابراین یکی دیگر از عوامل(زیبایی ظاهری)است که مشتری را وسوسه به نزدیکتر شدن به شما میکند.

3_نام و برند سازی:

اگر شما بتوانید نام خودتان را با پیشرفت اساسی در درون مجموعه خودتان، به افراد جامعه مطرح و معرفی کنید، میزان اعتماد آنها را نسبت به خودتان بالاتر خواهید برد و عیار شما در آن کسب و کار از رده معمولی خارج و جزو عالی مرتبگان از دید مشتری خواهید بود. برای اینکه شما کسب وکار خود را از دید درونگرا پیشرفت دهید باید ابتدا به مدیریت بازاریابی درونگرا واقف باشید و سپس توجه داشته باشید که اگر اسم شما معرف خاطر دیگران قرار بگیرد تاثیر زیادی روی بالارفتن تعداد مشتریان شما خواهد داشت.

4_جلب نظر مشتری:

حالا 50 درصد راه را رفته اید و مشتری را وارد کسب و کار خودتان کرده اید، اما برای اینکه او را در بازاریابی درونگرا و برونگرا اللخصوص درونگرا، همیشگی کنید و همواره به سمت شما بیاید باید چه کارهایی را انجام دهید؟
  • تحویل گرفتن مشتری
  • دادن تخفیف به او به دلیل اولین خرید
  • اهدای پاداش های متنوع
  • برخورد با روی باز
  • خشنود کردن مشتری
  • توجه و شناخت نیازهای مشتری
تمام مواردی که نام برده شدند باید در برخورد اول با مشتری رعایت شود تا او شما را به عنوان یک کسب و کار معتبر و موفق تجسم کند و از شما در دیجیتال مارکتینگ خودشان استفاده کنند.

5_تاثیرات مجموعه بر روی مشتری:

بعد از اینکه شما توانستید او را مجاب به با شما بودن کنید، حالا تاثیرات مجموعه خودش را به مرور به مشتری نشان خواهد داد و این یعنی موفقیت! اما این تاثیرات به چه شکلی بروز میکند؟ اگر شما تمام موارد گفته شده را به خوبی اجرا کنید، مشتری در همه ی زمان ها به یاد بی نقص بودن شما خواهد بود و این یعنی برتری در برابر بقیه ی رقیبان که مشتری ما را کامل تر از آنها دیده است.

6_جذب مشتری:

و اما مرحله آخر، شما حالا به عنوان یک کسب و کار موفق از دید مشتریان شناخته شده اید و توانسته اید که به خوبی در بدست آوردن آنها عمل کنید، اما نباید فکر کنید که با اولین عمل مثبت توانسته اید برای همیشه آنها را مجذوب خود کنید. شما باید همواره این روتین مناسب را حفظ کرده و با مشتریان به خوبی رفتار کنید تا آنها امیدی که همواره برای رویارو شدن با مجموعه شما را دارند حفظ کنند وحتی این علاقه افزایش یابد. روش های بازاریابی درونگرا

مزایا و معایب بازاریابی برونگرا

در بازاریابی برونگرا نکته ای که خیلی صاحبان کسب و کار را برای انتخاب این گزینه ثابت قدم میکند، جواب سریع آن است. یعنی با انجام دادن تبلیغات گسترده صاحب کسب وکار خیلی زودتر از آن چیزی که فکرش را بکند مشتریان را در مجموعه خود میبیند و به طور قابل توجهی نسبت به قبل، نوع فروش و جذب مشتری و … افزایش پیدا میکند و احساس رضایتمندی در وجود صاحب مجموعه نمایان میشود. همچنین در مراحل بازاریابی برونگرا همه چیز آنطور که فکرش را بکنید ساده نیست و به راحتی بدست نمیاید، مهم ترین عاملی که صاحبان کسب وکار را از انتخاب این گزینه وا میدارد، هزینه های بسیار بالای تبلیغات است.باید بدانید که روش تبلیغات به صورت همیشگی جوابگو نیست و با هزینه های فراوان در این راه، نسبت میزان درآمد شما با هزینه هایتان مفید و برابر نخواهد بود. هزینه ها در این روش باعث میشود تا هر کسب وکاری از هر روش تبلیغی استفاده نکند و تلاش خودش را برای اینکه مشتری را از راه های دیگری جذب کند بالاتر ببرد، و به همین دلیل است که بسیاری از کسب و کارهای موفق وجود دارند که این نوع هزینه ها را برای تبلیغات انجام نداده اند اما به موفقیت زیادی دست پیدا کرده اند، اما به چه صورت؟ بازاریابی درونگرا جواب این سوال است که باعث شده تا افراد به آن مورد نگاه ویژه ای داشته باشند.  

مزایا و معایب بازاریابی درونگرا

اما یکی از نکات مهمی که بازاریابی درونگرا را نسبت به بازاریابی برونگرا متمایز میسازد، کم هزینه تر بودن آن است. به این صورت که دیگر شما نیازی نیست هزینه های متمادی را صرف موارد مختلف برای جذب مشتری کنید بلکه خودِ مشتری نزد شما خواهد آمد و از مجموعه خوبی که تشکیل داده اید، استقبال خواهد کرد. همچنین ایجاد یکدستگی در مجموعه و کار کردن همگانی اعضای کسب وکار، باعث شده است که این روش نور روشنی را برای ادامه راه و پیشرفت بیشتر، به مسیر بتاباند. اما اگر بخواهیم به موردی اشاره کنیم که بسیار برای صاحبان کسب و کار زجر آور و آزاردهنده است در اصول بازاریابی درونگرا، استفاده بیش از حد از زمان است. زیرا برای اینکه مجموعه سر و شکل بهتری بگیرد نیاز به این دارد تا زمان زیادی برای آن صرف شود و صاحب کسب و کار تلاش بیشتری را به کار ببندد، اما از این مورد میتوان اطمینان خاطر داشت که با گذاشتن زمان اهدافی که مورد توجه است به ثمر بنشیند….

تفاوت بازاریابی برونگرا و درونگرا

یکی از تفاوت های چشمگیر در بین بازاریابی درونگرا و برونگرا موضوع هزینه ها است، زیرا در استراتژی بازاریابی به روش برونگرا تنها هزینه است که اهداف را به ثمر میرساند و عملی میکند و نبودن هزینه یعنی جذب کردن مشتری به روش برونگرا بسیار کمرنگ می شود. اما در روش بازاریابی درونگرا، با کمترین هزینه و با تلاش و پشتکار و ذهنیت آماده و سنجیدگی بالا میتوان به بزرگ کردن خود و نام مجموعه کمک کرد، تا به اهداف فوق نزدیکتر شد.

شباهت بازاریابی برونگرا و درونگرا

در زمینه شباهت، هردو برای رسیدن به یک چیز تلاش میکنند و آن هم جذب مشتری است. هرکدام از این روش ها نیز با شیوه های گوناگونی این کار را انجام میدهند، اما باید توجه داشت که اهداف بازاریابی درونگرا و برونگرا یکی است. شباهت دیگری که بین این دو روش وجود دارد این است که در هردو روش صاحب کسب و کار به دنبال فروش بیشتر و رسیدن به درجات بالاتر در زمینه شغلی خود است و برایش مهم این است که به آن چیزی که میخواهد برسد، حالا یا به صورت بازاریابی برونگرا و یا به صورت بازاریابی درونگرا.

شباهت و تفاوت بازاریابی درونگرا و برونگرا

رضایتمندی مشتری

اما یکی از مبحث هایی که صاحبان کسب و کار باید به آن دقت کافی داشته باشند این است که در هر شرایطی مشتری را از امکانات خوب و کیفیت کار خودشان خشنود کنند. اگر بخواهیم به صورت ساده بیان کنیم: بدون وجود مشتری کسب و کاری نیز وجود نخواهد داشت، فرقی هم نمی کند که شما از بازاریابی درونگرا و برونگرا استفاده می کنید یا روش های سنتی دیگر… بنابراین باید به بهترین صورت بعد از جذب مشتری، حالا از طریق هرکدام از روش ها با آنها برخورد شود تا رضایتمندی لازم را از آنها داشته باشیم تا برای آینده، کسب و کارتان رونق بگیرد و به مقام مناسبی در زمینه خود برسید. همه ی صاحبین مشاغل به دنبال این هستند که موفقیت مجموعه شان را ببینند و برایشان فرقی نمیکند که شما از کدام روش بازاریابی درونگرا و برونگرا استفاده می کنید زیرا به شما اعتماد کرده است و به نوعی: کار را به کاردان سپرده است. پس در نهایت این شما هستید که با استراتژی و ایده های نوین خودتان نوری دوباره به کسب و کار موردنظر می تابانید.

سخن پایانی

به بخش پایانی مقاله خودمان رسیدیم و از ریز تا درشت مباحثی که باید راجب (بازاریابی درونگرا و برونگرا) میدانستیم را بررسی کردیم و گفتیم که وجود مشتری است که صاحبان کسب و کار را برای رسیدن به اهداف در این زمینه پر انرژی تر میکند. پس صاحبان کسب و کار بسته به نوع کسب و کارشان و میزان درآمدی که دارند، بازاریابی درونگرا و برونگرا را انتخاب میکنند، ممکن است برخی درآمد بسیار بالایی را داشته باشند و به دنبال اعتبار برای خود و مجموعه خودشان باشند و هزینه کردن مانعی برایشان ایجاد نکند و سریع به دنبال بازاریابی برونگرا بروند. اما برخی از کسب و کارها وجود دارند که زیر بارِ هزینه های فراوان نخواهند رفت و توان مقابله با هزینه های هَنگُفت را ندارند، پس بهتر است که این نوع کسب و کارها با تلاش های پیاپی و پشتکار فراوان و گذاشتن تایم زیاد، از روش بازاریابی درونگرا استفاده بکنند.

شاید این مطالب را نیز بپسندید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://karenmahmoudi.com/?p=11564

دانلود

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید