مشاور بازاریابی یا (Marketing consulting) شخصی دانا و با برنامه، نسبت به کسب و کارهای مختلف است که با استراتژی ها و رهنمود های او، شخصه صاحب کسب وکار را نسبت به بیشتر کردن مشتریان، فروش، اعتبار مجموعه ی خود و پیشرفت برندینگ او آگاه میسازد. برای اینکه بتوانید کسب وکار خودتان را رونق دهید و ازدحام و انگیزه را در شغل خودتان کسب کنید، داشتن یک مشاور مارکتینگ توانا و حرفه ای میتواند به شما بسیار کمک کند.
برای اینکه از مشاوره های تخصصی در این زمینه بهره مند شوید و در کسب و کار خودتان به درجه بالایی از موفقیت برسید فرم زیر را پر کنید:
مشاور تخصصی بازاریابی
شاخص های مشاور بازاریابی چیست؟
یکی از بهترین و مهم ترین ویژگی هایی که هر مشاور بازاریابی میتواند داشته باشد این است که از همان ابتدا به نتیجه کارها و هدفهای خودش در آن کسب و کار فکر کند و به طور کلی بداند که از آن مجموعه چه چیزی میخواهد و قرار است با استراتژی های خود و با شخصیت کاریزماتیکی که در مجموعه شکل میدهد به رشد مجموعه و بزرگتر شدن آن کمک به سزایی کند.
در همین اساس چند مورد از ویژگی های مشاور کسب و کار را نام برده ایم:
- مشاور بازاریابی باید تفکر مثبت و رو به جلویی برای تحقق اهداف داشته باشد.
- تمام جوانب کسب و کار را با توجه به امکانات موجود بسنجد.
- در بزرگتر کردن سوشال مدیا (شبکه اجتماعی) تبحر خاصی داشته باشید.
- در مبحث ایمیل مارکتینگ فردی قابل و رو به بالایی باشد.
- برای هر وظیفه زمان مناسبی مشخص کند و نسبت به آن داده بالایی دریافت کند.
- مهارت های فردی و اجتماعی بالایی داشته باشد.
دانش دیجیتال مارکتینگ چیست؟
مهم ترین ابزار مشاور بازاریابی (عقل) و نوع تفکر اوست. اگر مشاور یک کسب وکار با فکر درست، بتواند بهترین مسیرها را برای ترقی و ساده تر کردن رسیدن به اهداف یک کسب وکار پیدا کند، میتوان گفت موفق ترین و بهترین دانش را در اختیار دارد.
اما به همین منظور چند نمونه از دانش هایی که برای هر مشاور و بازاریاب حرفه ای نیاز است را معرفی میکنیم:
- SEO
- تبلیغات کلیکی یا PPC
- سوشال مدیا
- توانایی تبلیغاتی میدانی
- امکانات لازم تولید محتوا
- علم گرافیکی و ارتقای کیفیت
- دانش تحلیلی نسبت به هر وظیفه
مشاور بازاریابی چه کمکی به رشد کسب وکار میکند؟
این شخص برخلاف کارمندان که تمام وقت در آن کسب وکار حضور دارند، مدت کمی را در آنجا سپری میکند اما بسیار وظیفه سنگین و دشواری را دارد، او باید تمام وجه های مشترک و متفاوت آن کسب و کار را بسنجد و با بهترین روش، علم و دانش خودش را به کرسی بنشاند. شخص بازاریاب را میتواند مثل یک شریک برای صاحب کسب و کار دانست. چون:
- درآمد ها و هزینه ها را برآورد و مقایسه میکند.
- راه های مختلف و به مراتب ساده تر را برای موفقیت ارائه میدهد.
- مراحل جذب مشتری را ترسیم میکند.
- روش های فروش یا خدمات بیشتر را شرح میدهد.
- بدست آوردن موفقیت در آن کسب و کار را به روش اصولی یاد می دهد.
پس وجود یک مشاور بازاریابی توانمند برای کسب و کاری که میخواهد به موفقیت برسد ضروری بنظر میاید و کسب و کار موردنظر را، آن مشاور با تجربه خود و به کار بردن مراحل مختلف به اوج موفقیت خواهد رساند. اگر کارفرما هستید و یا شخصی هستید که با کارفرما ارتباط صمیمانه تری را دارید، وجود یک مشاور بازاریابی را در کسب و کار خود الزامی بدانید.
بهترین مشاور بازاریابی کیست؟
بهترین مشاور بازاریابی، بهترین تحلیل گر نسبت به کارهای مربوطه نیز هست و با استدلال های منطقی و پیشرفته می تواند مجموعه ی موردنظر را از وضعیت فعلی به بالاترین درجه از موفقیت برساند. برای اینکه بهترین مشاورهای بازاریابی را در اختیار بگیرید نیاز به تحقیق جامع و کامل راجب این موضوع دارید، زیرا بسیاری هستند که با آگاهی نداشتن از کسب و کار مربوطه و نداشتن استراتژی موفقیت، نمی توانند آن گونه که باید عمل کنند و به نوعی آن کسب و کار را در همان وضعیت قبلی ثابت نگه داشته و هچ گونه منافعی را به آن اضافه نمی کنند.
بنابراین با توجه به اطلاعات فوق دریافتیم برای اینکه بتوانید بهترین مشاور بازاریابی را در کسب و کار خود استخدام کنید نیاز به این دارید که علم و دانش او را دریابید و ببینید که واقعا شخصی هدفمند و متعهد به کسب و کار است؟ یا خیر
وظایف مشاور بازاریابی چیست؟
تا اینجا به معرفی مشاور بازاریابی و اینکه چه هدف هایی را در سر میپروراند پرداختیم. اما در ادامه میخواهیم بدانیم که یک شخص بازاریاب برای رسیدن به اهداف آن مجموعه باید چه وظایفی از خود به اجرا دربیاورد؟ همچنین موانعی را که آن کسب و کار را به پایین کشیده کنار بزند و بهترین راه ها را جایگزین این موانع کند. وظیفه مشاور بازاریابی ایجاد نظم برای همبستگی در مجموعه و بالا بردن حد نصاب موفقیت در کسب و کار می باشد.
به طورکلی وظایف مشاور بازاریابی را میتوان در 8 مورد خلاصه بندی کرد:
1_آشنایی با کسب و کار و انجام تحقیقات میدانی:
دراولین اقدام مشاور بازاریابی باید کاملا آن کسب و کار را رصد کند و نوع کسب و کار و مقدار فروش و نوع فروش و به صورت کلی به آشنایی لازم با موضوع آن کسب وکار برسد. شخص بازاریاب باید با کارمندان آن کسب و کار رابطه صمیمی داشته باشد و از انجام دادن کارهای آنها آگاه باشد.
این آگاهی کمک میکند تا در صورت کم کاری یا کاری اضافه بر سازمان توسط کارمند، به اطلاع شخص مشاور برسد و او کنترل های لازم را روی آنها انجام داده و وظایفشان را به حد نصاب معمول برساند.
پس از اینکه تحقیقات محلی و درون سازمانی شما تکمیل شد و آشنایی لازم را با شاکله ی مجموعه بدست آوردید، وارد تحقیقات میدانی یا بازار میشوید. اگر در زمینه شناخت آن کسب و کار، آشنایی لازم را داشتید دیگر نیاز به تحقیقات ریز به ریز(میدانی) برای شناخت آن مجموعه نیست. اما:
در این بخش شما مشکلاتی را که درون مجموعه میبینید و فکر میکنید که در مرحله اول به سادگی قابل حل هستند، آنها را به کمک تحقیقات برونی برطرف میکنید یا جواب سوالاتتان را در میابید. به این صورت که با مشتریان آن کسب و کار که در چه حیطه ای فعالیت میکنند و بیشتر چه دسته از افراد هستند و به چه صورت ممکنه که به آن کسب و کار برسند آشنا میشوید و مراحل مختلفی را برای اینکه جذب آنها را انجام دهید به ذهنتان خطور میکند.
2_اجرای علم و راهبرد های مشاور بازاریابی در کسب و کار:
بعد از اینکه مشاور بازاریابی تمام نکته های کسب و کار را جمع کرد و آگاهی لازم را نسبت به آن مجموعه دریافت کرد، اکنون میتواند با استفاده از فنون خود، مراحلی را که آن کسب و کار را به سمت بالا سوق میدهد، استفاده کند.
این مراحل میتواند بنا بر هر کسب و کاری متفاوت و کم و زیاد باشد، اما چند نمونه ی مهم و کارآمد را نام برده و توضیح خواهیم داد:
-
پیشرو درعرصه فناوری:
یک مشاور بازاریابی به خوبی با علم جدید فناوری و همینطور روش سنتی آشناست. او درمیابد که وقتی که یک مجموعه با روش سنتی به جایی نرسیده است، پس با استفاده از فناوری های پیشرو، میتوان کار را جلو برد.
فضای مجازی شامل: اینستاگرام،یوتیوب،
-
استفاده از نام مجموعه:
یکی از مراحلی که میتواند کسب و کار موردنظر را ارتقا دهد، نام به در کردن آن مجموعه است. کاری که شاید صاحب کسب و کار نکرده است و اگر این کار را میکرد تاثیرات به سزایی در افزایش نرخ درآمد و همچنین مشتری ایجاد میکرد، اما اکنون مشاور بازاریابی اینجاست تا با معرفی این کسب و کار به روش های مختلف مثل (بیلبوردها،آگهی ها،تلوزیون،بروشور و…) بتواند تا حد زیادی نام این مجموعه را بر سر زبان ها بیاندازد و به نوعی به یک (برند) مشهورش کند.
-
بهره بردن از موتورهای جستجو:
برای اینکه در بخش فضای مجازی و گوگل رشد کنیم و بیشتر دیده بشیم، نیاز به یک سئو قدرتمند داریم.اگر کسب و کار مورد نظر از قبل به سئو اشراف نداشته باشد بنابراین از مشاور بازاریابی درخواست میشود تا سئو مورد نظر را به مجموعه اضافه کند تا بتوان در بخش مجازی جهانی هم نسبت به رقیبان پیش افتاد و نامی به در کرد.
سئو یعنی: قدرتمند کردن وبسایت یا وبلاگ شما در صفحه ی اول گوگل، به نوعی که شما در دید رَس مشتریان قرار بگیرید.
-
بارگذاری محتوای مناسب:
بعد از اینکه توانستید در فضای مجازی، نام خود را معتبر کنید، حالا میتوانید با گذاشتن محتواهای مناسب نسبت به کسب و کارتان، مشتری های موردنظر را به سمت مجموعه خودتان جذب کنید.
نکته: یکی از مراحلی که تمام مشاوران بازاریابی به آن اشراف دارند، این است که باید بتوانند در سوشال مدیا فعال باشند تا مجموعه به جنب و جوش درآمدی برسد.
3_سایر فعالیت های مشاور بازاریابی:
شخص مشاور بازاریابی در برخی موارد ممکن است که خود مستقیم در یک کارهایی درگیر باشد، و با انجام دادن آنها به رشد و توسعه مجموعه کمک کند.
به عنوان مثال برای اینکه بخواهد بیلبوردهای تبلیغاتی را طراحی کند، باید با توجه به علم متون خودش که نسبت به آن مجموعه دریافته است، نوشته های آن را تنظیم کند.
یا برای اینکه بخواهد محتواهای سوشال مدیا یا سایت این مجموعه را ارتقا بدهد، باید در برخی از بخش های این کار، به کارمندان کمک کند و با سواد رسانه ای خود برای ارتقای سطح محتواها مواردی را تهیه و تنظیم کند.
4_کار گروهی:
اما نمیتوان همه ی این کارها را به دوش مشاور بازاریابی انداخت بلکه باید تمام اعضای داخلی آن مجموعه به صورت همدل برای رشد کسب و کارشان یکدل شوند.
مشاور بازاریابی علاوه بر اینکه یک مدیر قوی است، یک رهبر قدرتمند هم درون خود پرورش داده است تا بتواند تمام کارمندان را به شغل های موردنظر انتقال دهد و از آنها در پایان هر روز یا هفته یا ماه، گزارش هایی دریافت کند تا روند ارتقای کسب و کار برای رسیدن به اهداف موردنظر نیز سریع تر پیش برود.
همچنین با گذاشتن جلسه بین اعضای گروه میتواند اعتماد به نفس آنها را برای ادامه کار افزایش داده و نکات موردنظر را برای آنها بازگو کند.
5_نام مجموعه سراسری شود:
برای اینکه بتوان به یکدل بودن یک مجموعه ایمان آورد باید تمام آنها را برای رسیدن به هدف معین همدل کرد، همانطور که گفتیم باید نام مجموعه را همانند یک برند در خارج از سازمان پخش کنیم، اما این کار فقط باید بیرون از بخش کسب و کار صورت بگیرد؟ مطمئنا خیر.
مشاور بازاریابی باید ابتدا نام رسمی مجموعه را بین اعضای خودِ سازمان جا بیندازد و به آنها بفهماند که این نام از این پس به عنوان برند رسمی و جهانی ما ثبت خواهد شد و باید برای موفقیت و بالا بردن مقام این نام و مجموعه، اعضا تلاش کنند تا به آن هدفی که مشاور بازاریابی مشخص کرده نزدیکتر شوند.
6_تجزیه و تحلیل مراحل بازاریابی:
در این مرحله مشاور بازاریابی میتواند تمام کارهایی که برای مجموعه انجام داده است را در زمان مشخصی مثلا: (پایان هرماه) با اعضا جلسه ای تشکیل دهد و نکات مثبت و منفی را ارزیابی کند. یک مشاور بازاریابی باید هنر مشتری یابی را بلد باشد و بتواند با فن و استراتژی و هدف های جامعی که در سر دارد آنها را به کسب و کار مدنظر تا حد امکان نزدیک کند.
این مراحل و سوالات میتواند شامل موارد زیر باشد:
. تاثیرات تبلیغات در این ماه
. هزینه های تبلیغات و وب سایت
. آمار و بازدید مشتریان در وبسایت
. تعداد جذب مشتری در این ماه
. شیوه مراحل نگه داری مشتریان جدید
. درآمد ها و سود ناشی از مشتریان جدید
این موارد و حتی سوال های خیلی بیشتر از این میتواند بر روند کاری تاثیر بگذارد و با تلاش زیاد در کار میتوانند این جلسات، مفید و مثبت واقع شوند و افراد را برای ادامه دادن علاقه مند تر از قبل کند.
رسیدن به هدف معین همدل کرد، همانطور که گفتیم باید نام مجموعه را همانند یک برند در خارج از سازمان پخش کنیم، اما این کار فقط باید بیرون از بخش کسب و کار صورت بگیرد؟ مطمئنا خیر.
مشاور بازاریابی باید ابتدا نام رسمی مجموعه را بین اعضای خودِ سازمان جا بیندازد و به آنها بفهماند که این نام از این پس به عنوان برند رسمی و جهانی ما ثبت خواهد شد و باید برای موفقیت و بالا بردن مقام این نام و مجموعه، اعضا تلاش کنند تا به آن هدفی که مشاور بازاریابی مشخص کرده نزدیکتر شوند.
7_ تجزیه وتحلیل خود و رقبا:
برای اینکه بتوانید خودتان را نسبت به رقیبانتان برتری دهید، باید نسبت به آنها فعال تر و پرتلاش تر و در نهایت امیدگرایانه تر به موضوع نگاه کنید.
شما باید ابتدا تمام نقاط ضعف و قوت خودتان را مورد بررسی قرار داده و نسبت به بهبود بخشیدن آنها اعمالی را صورت دهید، سپس بعد از اینکه به سطح مناسبی از کسب وکار خود رسیدید میتوانید نقاط ضعف و قوت رقیبتان را نسبت به خودتان مقایسه کرده و مورد ارزیابی قرار دهید.
به صورت خلاصه باید بدانید که موفق شدن در این مورد(در برابر رقبا)، نیاز به پشتکار و تلاش فراوان و البته از همه مهم تر، ایده های جذاب و کارآمد مشاور بازاریابی در مجموعه ی شما دارد. بازاریابی در کسب و کار خودتان را به افراد خبره بسپرید تا هم از علم آنها بهره مند شوید و هم از پیشرفت مجموعه ی خود لذت ببرید و همواره خشنود باشید.
8_فعال بودن مشاور بازاریابی:
یک مشاور بازاریابی برای اینکه بتواند در رده ی مشاوران عالی قرار بگیرد، باید یک مرحله نسبت به رقیبان در بازار و اعضای آن کسب و کار جلوتر باشد. به زبان ساده تر باید بداند که اگر در مرحله الف کسب و کار موفق نشد، یک مرحله ب برای خودش طراحی کرده است و رودمپ برنامه ریزی شده ای را بوجود آورده که بتواند جایگزین مرحله اول کرده و از بازار داغ رقابتی جا نماند.
مشاوران بازاریابی که دارای دو برنامه ریزی هستند جزو مشاوران عالی و افرادی که به فکر آینده آن خدمات و کسب و کار ارائه شده نیستند نیز در رده ی مشاورانمیان رده قرار خواهند گرفت.
ایستگاه های مشاور مارکتینگ
همانطور که در ابتدای مطالب گفته شد، برای اینکه بتوانید واضح تر مسیر خودتان را ببینید و به راحتی موارد مختلفی که انجام میدهید را ارزیابی کنید، باید بهترین مسیر را برای پیمودن انتخاب کنید. اما این مسیر به صورت مفرد و به تنهایی حاصل نمیشود بلکه باید با هماهنگی همه ی اعضای سازمان و در مراحل متداولی شکل بگیرد تا به اهداف موردنظر برسید.
نمونه هایی از مهم ترین مسیرها همراه با توضیحات در ادامه گفته خواهد شد:
1_ایستگاه ساکن:
در این ایستگاه ابتدا شما باید با شکل دادن یک جلسه گروهی با اعضا مشخص کنید که در چه نقطه ای هستید و قرار است به چه نقطه ای برسید(مشخص کردن اهداف).
2_ایستگاه مقصد:
سپس شما باید به عنوان مشاور بازاریابی به تمام افراد بفهمانید که قرار است در آینده به کدام عوامل پیشرفت دست پیدا کنید و در برابر رقبا، خودتان را با عیار بالا جلوه دهید.
3_انتخاب مسیر:
در مرحله بعد باید طول مسیر و مانع هایی که از پیشرفت مجموعه جلوگیری میکند را شناسایی کرده و به افراد گروهِ خود بابت آگاهی از وضعیت اطلاع دهید و ساده ترین راه را که با کمترین زمان شما را به رسیدن اهدافتان نزدیکتر میکند انتخاب کنید.
4_ایستگاه نوع حرکت:
اما در این مرحله شما باید نوع پیمودن مسیر را با استفاده از دانشی که دارید به بقیه ی افراد هم منتقل کنید تا شک و شبهه ای در این زمینه نداشته باشید و تمام تمرکز خودشان را روی این قضیه بگذارند. (البته توجه داشته باشید که در طول مسیر نیز، هر سوالی برای اعضای کسب وکار شکل بگیرد، شما به عنوان مشاور مارکتینگ آن مجموعه موظف هستید تا پاسخ آنها را بدهید.)
5_ایستگاه پایانی مسیر:
حالا وقت نتیجه گیری است. شما میتوانید با گرد هم آمدن و آوردن اطلاعاتی که قرار بود استراتژی های خاصی را محقق کند، ببینید که آیا به وقوع پیوسته است یا خیر؟.
اینجا درست نقطه ای است که میتوانید نتایج تمام تلاش های خود و کارکنان را در طول این مسیر ببینید که آیا اهداف شما محقق شده و دستیابی به آن شکل گرفته است؟ یا نیاز به اصلاحات دارد.
دستاورد های بعد از استفاده از مشاور بازاریابی
این مورد بستگی دارد به صاحب کسب و کار، که مشاور بازاریابی را جذب میکند تا برای او چه کاری انجام دهد؟ هر صاحب کسب وکاری مشاوری که برای مارکت خود در نظر میگیرد را برای موارد گوناگون میخواهد، اما باید دانست که با اسفاده از مشاور بازاریابی عموم مشکلات کسب و کار که ریشه در بی توجهی، تنبلی، بی نظمی و … دارد، از بین خواهد رفت و سَر و شکل خوبی نیز به خود خواهد گرفت.
اما به چند مورد از نمونه های موفقیت که با مشاور مارکتینگ میتوان در مجموعه خود به آن دست یافت را نام برده ایم:
- هزینه کمتر
- درآمد بیشتر
- جذب مشتری
- حفظ مشتری
- افزایش اعتبار
- برند سازی
- بازاریابی ساده تر
- بزرگتر شدن شبکه های اجتماعی
- ایجاد نظم و مقررات ساکن در مجموعه
مدل بازاریابی ساستک
این مدل بازاریابی یکی از بهینه ترین و هدفمند ترین روش ها است که فقط توسط بازاریابان حرفه ای تحقق پیدا میکند. برای اینکه بتوانید در این روش که اتفاقا یکی از موفق ترین روش ها هم است و افراد زیادی نیز از آن نتیجه گرفته اند استفاده کنید، باید تمام مواردی را که در مطالب فوق مقاله به اطلاع شما عزیزان رسید را مرور کرده و با دقت و علم مزین خود به آن هجوم برده و به موفقیت والا دست یابید.
اما برای آشنایی بهتر با مدل بازاریابی ساستک، تمام موارد را به صورت خلاصه و سنجیده نام خواهیم برد:
- ویژگی های مثبت مشاور بازاریابی
- ابزارهای کارآمد مشاور بازاریابی
- سطح دانایی مشاور بازاریابی
- وظایف مطرح شده مشاور بازاریابی
- قدرت تجزیه و تحلیل مشاور بازاریابی
- اکتیو بودن مشاور بازاریابی
- استراتژیک بودن مشاور بازاریابی
- کاریزماتیک بودن مشاور بازاریابی
نتیجه گیری
شما برای اینکه بتوانید در کسب وکار خودتان موفق خارج شوید و بازار رقابتی را در میان رقیبانتان پیروز شوید، نیاز به یک مشاور بازاریابی قدرتمند وتحلیل گر و همراه با آگاهی قوی دارید تا بتواند، کسب وکار شما را از شرایطی که هست با استفاده از تجربه و یافته های ذهنی خویش بالا ببرد.
پس همیشه توجه داشته باشید که یک مشاور بازاریابی مطمئن میتواند کسب و کار شما را از مرحله ای که قرار دارید به مراحل بالاتر ببرد، شاید یک مشاور بازاریابی تاپ حقوق بالایی را از شما درخواست میکند و هزینه های شما را در حین کار کمی افزایش میدهد اما باید توجه داشته باشید که او برای شما حکم دکتر برای بیمار را دارد و سعی در این دارد تا مشکلات شما را از خود بداند و برای حل همیشگی آن چاره جویی کند.