نیاز مشتری به مجموعه خواسته ها، انتظارات و در نهایت مشکلاتی اطلاق می شود که مشتری شما برای رفع تمامی این نیازهای خودش به محصولات و خدمات شما نیاز دارد، شما نیز در این اوضاع وظیفه دارید تا رفتار مصرف کننده خودتان را بشناسید و به طور موجه با آن برخورد کنید تا بتوانید جواب مثبتی را از او دریافت کنید.
این را بدانید که نیاز مشتری رابطه مستقیمی با نوع برخورد شما با او دارد و اگر نتوانید که به خوبی خدمات و محصولات خودتان را برای آنها بازاریابی کنید درنهایت دچار کم فروشی می شوید و از سود خود باز می مانید و از همه مهم تر، نیاز مشتری خود را برطرف نمی کنید و او رقیب شما را نسبت به شما ترجیح می دهد.
فهرست مطالب:
Toggleارتباط مطلوب با مشتری؟
نیاز نیست همواره خودتان را به آب و آتیش بزنید تا بتوانید کسب و کار خودتان را رونق دهید؛ تنها با شناخت دقیق از نیاز مشتری می توانید او را به خوبی آنالیز کنید و رفتار هایش را ملاک خودتان برای فروش یا ارائه خدمات قرار دهید و درنهایت هم شما به فروشتان برسید و هم نیاز مشتری به خوبی رفع شود.
این کار نیاز به هنر و توانایی فروشندگی در شما را می طلبد که اگر روحیه ی جنگندگی در برابر سختی های این کار را نداشته باشید نمیتوانید به مشتری خود در برابر اتفاقات گوناگون که نیازش شمرده می شوند جواب مثبتی بدهید، بنابراین به عنوان یک خدمات دهنده باید باانگیزه و تلاش مستمر خودتان آنها را برای پذیرش شما قانع کنید.
ارتباط با مشتری تنها نیاز مشتری را رفع نمی کند بلکه شما را از دید مشتری متمایز می کند و چون توانسته اید نیاز اصلی و اساسی او را در آن برهه زمانی حل کنید بنابراین شما را برای خرید و دریافت دیگر محصولات هم برمیگزیند و روحیه ی اعتماد پذیری را می توانید از این روش درون مشتری ایجاد کنید.
برخورد با مشتری؟
شما برای رفع نیاز مشتری نیاز به داشتن رکن های اساسی دارید تا بتوانید خودتان را برای رویارویی با آنها آماده کنید و درواقع هنر مشتری یابی را بلد باشید؛ که نمونه هایی از آن را در ادامه مباحث نام خواهیم برد و توضیح مختصری را از آن خواهیم داد:
اخلاق مدار باشید:
اولین چیزی که مخاطب از شما می خواهد و با آن روبرو می شود: اخلاق شما است؛ البته این را بدانید که همه چیز مربوط به اخلاق نیست اما ایجاد شخصیت در همان لحظه ی برخورد ابتدایی با مشتری می تواند تمامی نکات و سخنانی که در ادامه برای رفع نیاز مشتری بیان می کنید کارآمد و اساسی باشد.
فنی باشید:
شما باید بدانید که مشتری دقیقا از شما چه چیزی را میخواهد و همان را برایش جور کنید، شاید مشتری بسیار به آن محصول تاکید دارد و فقط نیازش را آن برطرف می کند. بنابراین شما تا حد امکان آن محصول را تهیه و توزیع و یا محصولات مشابهی که بهتر از آن یا حداقل نیاز او را برطرف می کنند پیشنهاد دهید و با زبان فروشندگی که باید داشته باشید آن را به مشتری فروخته و درواقع نیاز مشتری را برطرف کنید.
ریزه بین باشید:
درهمان لحظات کمی که با مشتری روبرو میشوید باید به عنوان یک فروشنده یا خدمات دهنده ی عاقل شخصیت و چیزهایی که مشتریه شما را منقلب می کند شناسایی کنید؛ شاید در ابتدا خیلی سخت به نظر بیاید و فکر کنید که نیاز به زمان بیشتری برای شناخت مخاطب دارید، اما باید بدانید که در برخورد با مشتری علاقه هایش در چیست و طبق آنها مواردی که در ریزترین جزئیات مشتری دیده می شود و متناسب با نیازش است فراهم کرده و بتوانید با آن ریزجزئیات نیاز خودتان هم پیدا کنید. اگر کمی این مسئله گیج کننده بود تا انتها با ما همراه باشید.
ایجاد حس نیاز در مشتری؟
همیشه هم نباید همان نیازی که مشتری طلبش را دارد رفع کنید، بعضی از وقت ها هم خودتان دست به کار شوید و شروع به برانگیختن احساسات مشتری کنید و به عبارتی به بازاریابی حسی روی بیاورید تا نیازها کم کم نمایان شود و درنهایت توجه کنید که مشتری را نسبت به سخنانتان منقلب کرده اید. اگر همانطوری که گفته شد بتوانید در زمان کمی شخصیت شناسی از مشتری را انجام دهید و آن را با دیگر موارد قاطی نکنید، میتوانید چیزهایی را به مشتری پیشنهاد دهید که مطابق با نیازش باشد و در همان لحظه آن را تهیه کند و یا طوری در اعماق فکرش نفوذ کند که دائما شما را در روزمرگی خود به یاد بیاورد.
این به یاد آوردن درنهایت به چه دردی می خورد؟ این یادآوری می تواند شما را در ذهن مشتری کامل بسازد و درواقع شما را عاملی برای رفع نیازهای خودش بداند؛ در آن صورت مشتری به پیشنهاد های شما بیشتر فکر میکند و آنها را در وجود خود برجسته تر می سازد و از همین راه به عنوان مشتری ثابت شما شناحته شود و درنهایت نیاز مشتری را به خوبی می توانید رفع کنید.
سه قانون طلایی برای رفع نیاز مشتری؟
این بخش را به خوبی در ذهن خودتان بسپارید چون شما را از جایی که هستید برای رفع نیاز مشتری به درجات بالاتری سوق می دهد و هم مشتری را حهت رفع نیازش آگاه می کنید و هم خودتان در برابر خودتان قانع می شوید که بهترین هستید. پس به خوبی با وجه های مختلف این قوانین و توضیحاتش هم مسیر شوید:
1-چه چیزی؟
در اولین مرحله ببینید که مشتری چه چیزی از شما می خواهد؟ نیازش در چیست؟ اصلا به چه علت شما را برای رفع نیازش انتخاب کرده است؟؛ حتما دلیلی دارد و آن واقعیت را در کسب و کار شما پیدا کرده است که شما را به عنوان عاملی برای رفع آن دانسته. بنابراین تمام چیزی که برای رفع نیاز مشتری لازم و ضروری است را پیدا کرده و دربین خودتان و مشتری قرار دهید و سعی کنید که در این امر، باکیفیت ترینه خودتان باشید.
برای چه کسی؟
هر مشتری با هر رفتار و عادت خاصی به سراغ شما میاید و احساساتش را بروز می کند، شما هم باید در این مرتبه خودتان را همسان با نوع رفتار مصرف کننده بدانید و احساسات درونی او را دریابید تا بتوانید به خوبی دریابید که مشتریه شما چه کسی است؟ نیازش را برای خودش میخواهد رفع کند یا جنبه ی جمعی دارد؟ تمامی موارد را در برابر شناخت او به کار بگیرید تا بعد از شناخت به مرحله نهایی که در ادامه معرفی خواهد شد بتوانید برسید.
چگونه؟
بعد از اینکه هم مخاطب و هم جنس یا نیاز او را برای دریافت محصول یا خدمات دریافتید، حالا ریش و قیچی در دست شماست و این شمایید که باید با به کار بردن برترین فنونی که در این شغل بلدید و یاد گرفته اید به بهترین نحو آن نیاز مشتری را رفع کرده و برای ملاقات مجدد با او برای رفع باقی نیازهایش سعی در این کنید که به بهترین و زیباترین شکل کار خودتان را پیش ببرید؛ با این روش هم نیاز مشتری به باسلیقه ترین روش ممکن رفع میشود و هم شما و برند کسب و کارتان در دیدرس اینگونه از مشتریان قرار خواهید گرفت.
اینها سه مرحله اساسی هستند که بنا بر دریافت تجربه و امتحان کردن جواب مثبتی را به فروشندگان و خدمات دهندگان رسانده اند و اگر شما در برطرف کردن نیاز مشتری دارای ضعف های گوناگونی هستید، می توانید با به کار بردن این روش ها، مخاطبان را شگفت زده و خودتان را به درجات بالاتری برسانید و به طور کلی دارای شخصیت بلند مرتبه ای در این زمینه شوید، پیشنهاد می شود که لاقل یک بار این روش را برای امتحان آزمایشی از خودتان در محل شغلیِ خود تست کنید…
مشتری چه چیزی می خواهد؟
مشتری تمام چیزی که از شما میخواهد احترام گذاشتن به آنها و رفع نیازشان است، اگر شما بتوانید این دومقوله را در یک جای خاصی برای مشتری به کار ببرید درنهایت می توانید به خواسته های مشتری پاسخ دهید. مواردی که در بالای این مطالب گفته شد هم بی تاثیر نیست اما این دومقوله شما را در نگاه مشتری باثبات و در کسب و کار خودتان بااعتبار می سازد.
باید بدانید که نیاز مشتری کاملا مربوط به حرفی است که از دهان مشتری خارج می شود، بنابراین شما باید به عنوان یک خدمات دهنده ی عاقل آنها را درک کرده و برای رفع نیازهای مربوطه اقدامات مختلفی را صورت دهید.
انواع نیازهای مشتری؟
بارها تاکید شد و بازهم گفته می شود که نیاز مشتری فقط مربوط به کالا یا خدماتی که می خواهد نیست، بلکه شامل موارد مختلفی می شود که باید در هنگام ارائه خدمات و فروش محصولات آنها را رعایت کرده تا نیاز مشتری به صورت کاملی در آن وضعیت مشخص شود؛ به مواردی که گفته می شود به خوبی دقت کنید:
1-نیازهای کارکردی (Functional Needs):
نیاز است که برای رفع نیاز مشتری بدانید که مشتری دقیقا از شما چه چیزی می خواهد؟ و آن مشکل را بعد از بروز دادنش به صورت دقیق و عملی اجرا کنیم و نیازهای مشتری را به صورت کاملی رفع کنیم. نیازهای کارکردی شامل خدمات ارائه داده شده از شما و کارکرد محصولی است که باید به فروش برسانید. به عنوان مثال: مشتری وقتی به دنبال خرید ماشین است، این انتظار را دارد که آن ماشین از نظر فنی و ظاهری سالم باشد و نیازهای کارکردی او را به خوبی رفع کند.
2-نیازهای احساسی (Emotional Needs):
همواره در کسب و کار خویش یک حس خوب را برای مشتری حفظ کنید و از شکایت مشتریان تا حدی جلوگیری کنید، در برخی از برند های معروف مشتری فقط به خاطر لوکس بودن آن مجموعه انتخابش می کند و نه داشتن کیفیت بالا؛ یا در برخی موارد مشتری به دنبال حس امنیت می گردد برای رفع نیازش و اگر آن را در مجموعه خود به کار ببرید درواقع توانسته اید که نیاز های احساسی او را رفع کنید و به دنباله ی آن احساس مثبت را خلق کنید.
3-نیازهای اجتماعی (Social Needs):
نیازهای اجتماعی ارتباط دارد با طبقه اجتماعی افراد در یک جامعه؛ یعنی بعضی از افراد نیاز خودشان را در بالابردن سطح اجتماعی می دانند و آن را بیان می کنند. شما فروشنده گوشی اپل هستید، یقینا یک بخشی از نیاز مشتری برای خرید، بالابردن سطح اجتماعی شخصیت خود با گوشی لوکسی است که از شما خرید می کند. بنابراین باید در هر کسب و کاری کالای باارزشی هم داشته باشید که افراد را از نظر نیاز اجتماعی و طبقاتی پوشش دهید.
4-نیازهای پنهان یا ناشناخته (Latent Needs):
به دنبال نیازهایی در مشتری بگردید که حتی خود مشتری هم از وجود آن آگاه نیست؛ این جمله یعنی اینکه شما باید همواره برای بالا بردن اعتبار خودتان چیزهای جدیدی را در برابر مشتری قرار دهید تا آنها علاوه بر متعجب شدن از جدید بودن آن محصول، برای خریدش نیز وسوسه شوند. این مورد یک نوع بازاریابی محتوایی خاص نیز شمرده می شود که شما خودتان را در وجود مشتری به صورت زیرپوستی جای می دهید و آنها را برای استفاده از محصولات و خدمات خود مجاب می کنید.
چرا شناخت نیاز مشتری مهم است؟
اگر نیاز مشتری را نشناسید در واقع هیچ آگاهی از فروش و مشتری و محصول مدنظر پیدا نکردید، شما برای اینکه نیاز مشتری را رفع کنید باید ابتدا خودتان و محصولتان را دریابید و سپس به دنبال ریز به ریز نکات در مشتری بگردید؛ اما همه چیز در این موارد خلاصه نمی شود و برای شناخت نیاز مشتری باید مواردی را رعایت کنید و به کار ببرید که شما را برتر از هر فروشنده دیگری در آن حوزه نشان دهد، تا انتهای این موارد را مطالعه کنید:
ارائه ارزش واقعی:
وقتی بتوانید به خوبی نیازهای مشتری را بشناسید، آن وقت ارزش واقعی مشتری و محصول را پیدا کرده اید و می توانید این دو را به یکدیگر برسانید؛ اگر نیاز مشتری را به خوبی بشناسید و دقیق ترین محصولی که نیازش را رفع می کند به او پیشنهاد و تحویل دهید، ارزش واقعی خودتان را نمایان می سازید که این ارزش در شناخت شما از دو مورد گفته شده نهفته شده است.
ایجاد وفاداری:
همواره سعی کنید که بهترین پاسخ را به مشتری بدهید، با دادن پاسخ قانع کننده و دقیق به مخاطب که احساس کند نیازش به صورت کامل برطرف شده و مورد درک از طرف شما قرار گرفته، در این صورت نسبت به برند شما و محصولاتی که دارد وفادار خواهد بود و همواره شما را به عنوان مرکز محصولات معتبر به دیگر فروشنده ها ترجیح می دهد.
رقابتپذیری بیشتر:
همه ی کسب و کارها به دنبال این هستند که خودشان را برای مشتری جذاب تر کنند تا نسبت به رقیبشان برتر باشند؛ برای اینکه رقابت پذیری بیشتری را در شما بتواند یک مشتری ببیند، باید شما نیاز مشتری خود را به خوبی درک کرده و به مجموعه نیازهایی که دارد تا در کسب و کار شما رفع شود به آنها پاسخ بدهید؛ تا در نهایت شما را به عنوان مرجع خرید بدانند و در این بازه زمانی و محصولی بتوانید بهتر از رقبا باشید و نیازهای مشتری را به سرانجام برسانید.
افزایش درآمد:
اول از همه بدانید که شما باید در آخرین مرحله به فکر درآمد خود باشید، چیزی که شاید خیلی ها از همان ابتدا به دنبالش هستند که باعث می شود در برابر رقبا موفق نباشند و عقب بمانند. این حرف بر این استدلال صحیح است که شما باید ابتدا نیاز مشتری را رفع کنید و انتظاراتش را برآورده سازید و سپس به عنوان برندی که شناخته شدید و مشتریان بعد از خرید مجددا به سمت شما آمدند به فکر بالابردن درآمد خود باشید. این را بدانید که اگر باعشق و دقیق نیاز مشتری را برطرف کنید، درآمدتان خود به خود افزایش میابد.
چگونه نیازهای مشتری را شناسایی کنیم؟
برای شناخت نیار مشتری شما به عوامل مختلفی احتیاج دارید که بنا بر واقعیت ها این موارد در ادامه آورده شده است:
1- استفاده از نظرسنجیها و پرسشنامهها:
کاربر را بعد از هرخرید یا هر رویارویی در محل کار خودتان به چالش بکشید و او را نسبت به نیازش آگاه کرده و از او نظرهایی که برای پیشرفت مجموعه و رفع نیازهای خودش لازم است پیشنهاد بدهد تا در بازه زمانی بعدی در برابر آنها تکمیل تر باشید.
2- گوش دادن به بازخورد مشتریان:
تمامی نظراتی که مشتریان به شما می دهند، چه خوب و چه بد باید به فال نیک بسپارید و این را بدانید که این بازخورد ها با رعایت کردنشان توسط شما، به پیشرفتتان کمک کرده و مشتریان را به علت توجه کردن به نظراتشان و رفتار مشتری پسندتان، شما را برای رفع نیازهای خودشان در آینده برمی گزینند.
3- تحلیل دادههای مشتریان:
ببینید که مشتری چه چیزی از دهانش خارج می شود و به دنبال رسیدن به چیست؟ آن را به خوبی دریابید و بدانید که آن نیاز با چه عاملی رفع می شود؟ بهترینه خودتان باشید و بهترین پاسخ را در مواجهه با آن نیاز بدهید تا در همه ی جوانب موارد حیاتی را رعایت کرده باشید.
4-مصاحبههای مستقیم:
بهترین نوع رفع نیاز مشتری مصاحبه های مستقیم است؛ شما با رویارویی مشتری می توانید احساس و نوع عملکرد و نیاز مشتری را بهتر درک کنید تا اینکه به صورت اینترنتی و مجازی این کار صورت پذیرد، باید بتوانید همواره به صورت رودررو و مناسب با مشتری صحبت کرده و با هماهنگی زبان بدن و زبان خویش، مصاحبه ای مطلوب را جهت رفع نیاز مشتری شکل دهید.
5-مشاهده رفتار مشتریان:
هر مشتری و هر انسانی رفتار خاص خودش را دارد و باید شما تمامی رفتارهای مصرف کنندگان خودتان را بشناسید. اگر نوع رفتار مصرف کننده را با مشتری دیگر وقف دهید، به هیچ عنوان موفق نخواهید بود و درواقع مسیر اشتباهی را برای پاسخگویی به مخاطب انتخاب کرده اید، باید تمامی رفتارهای هر مشتری را درنظر داشته باشید و باتوجه به رفتار آنها نیازشان را پاسخ بدهید.
6-استفاده از رسانههای اجتماعی:
امروزه وجود رسانه های اجتماعی مزیت بزرگی برای رفع نیازهای مشتری است، در برخی موارد مشتری جنسی می خواهد که فقط در جنوب کشور موجود است بنابراین از طریق فضای رسانه ای می تواند با شما ارتباط بگیرد و خرید موردنظر خودش را از شما انجام بدهد، این یک مورد مهم برای رفع نیاز مشتری در دنیای امروزی به شمار می رود.
7-تحلیل رقبا:
برای برتری و جلوی چشم مشتری بودن باید بتوانید رقبایتان را کنار بزنید، این مورد باید با رودمپ خاص و استراتژی دقیق بازاریابی صورت پذیرد و شما باید بدانید که در چه عواملی رقیب شما ضعف دارد؟ آن موارد را در کسب وکار خودتان پوشش دهید و همینطور در چه مواردی قوت دارد؟ آن موارد را در شغل خودتان نسبت به رقیبان افزایش دهید تا موفقیت را در چشم مشتری برای خود ببینید.
8-استفاده از فناوری و هوش مصنوعی:
وجود هوش مصنوعی و پیشرفت در علم و فناوری برای رفع نیاز مشتری مرسوم است و آیندگان چشم به این موارد دوخته اند تا هرچه سریع تر نیازشان برطرف شود؛ اگر شما از هوش مصنوعی و فناوری هایی که هرروزه درحال پیشرفت هستند عقب بمانید و در کسب و کارتان از آنها کمک نگیرید جایی در تفکرات خریداران آینده نخواهید داشت و به عنوان یک بازاریابی سنتی شناخته می شوید که ارزش سرمایه گذاری توسط مشتری نیازمند را ندارید.
9-تقسیم بندی مشتریان (Customer Segmentation):
این مورد به نوبه خود یک موضوع اساسی به شمار می رود که می شود ساعت ها راجبش به بحث وگفت و گو پرداخت اما به صورت خلاصه وار: مشتریان به ابعاد مختلف احساسی و نظری و علمی و اخلاقی و اجتماعی و فرهنگی و…. تقسیم می شوند که هرکدام از آنها نیازهای مختص به خودشان را دارند و باید با آنها آشنایی لازم را داشته باشید که در ادامه ی موارد نسبت به شناخت و استفاده از آنها به شما کمک هایی را خواهیم کرد.
10-تحقیقات بازار:
بازار را برای رفع نیاز مشتری زیر نظر داشته باشید، بازار موردی است مهم و اساسی که اگر شما آن را به خوبی زیرنظر نگیرید نمی توانید به برتری برسید و از ارائه خدمات و محصولات کامل به مشتری باز می مانید و درواقع نیازهای مشتری به خوبی برآورده نمی شود. باید بلد باشد که چطور در بازار نیازهای مشتری را شناسایی کنید و طبق نظرات و احساساتشان همان چیزی را که می خواهند برایشان تامین کنید تا ناراضی از کسب وکارتان نباشند. تحقیقات بازار را دست کم نگیرید زیرا برای موفقیت در هر کسب وکاری نیاز به آشنایی در این زمینه ضروری است.
11-ایجاد پروفایل مشتری (Customer Persona):
برای مشتریانتان هویت ایجاد کنید و از آنها بخواهید که برخی اطلاعاتشان را در اختیار شما قرار دهند؛ بارزترین نمونه آن شماره تلفن همراه است که اگر از آن بهره بگیرید و در مواقع حساس و ضروری نیازهای مشتری را طبق خرید های قبلی که داشتند برایشان ارسال کنید بسیار عالی می شود، زیرا مخاطب می فهمد که برایش ارزش و احترام قائل هستید و بازهم در صورت نیاز شما انتخاب اولش خواهید بود.
12-آزمون و خطا:
بعد از تمامی این مراحل حالا شما می توانید به عنوان شخصی که نیاز مشتری را ضروری می داند، این امکانات اساسی را برایش تامین کنید و تمام این مراحل را بار دیگر مرور کنید تا ببینید در کدام یک از مراحل دارای ضغف و تردید بوده اید و به خوبی عمل نکرده اید؟ در آن مراحل کم و کاستی های خودتان را رفع کرده و به برند کسب و کار خودتان اعتبار ببخشید.
شناسایی نیاز مشتری در کسبوکار آنلاین؟
کسب و کار آنلاین هم برای خود دنیای جذاب و متفاوت بازاریابی را دارد که با به کارگیری از استانداردهای آن می توانید به عنوان یک بازاریاب مورداعتماد که نیازهای مشتری را رفع می کند شناخته شوید. مراحل عملی در این زمینه وجود دارد که چند مورد از مهم ترینه آن عبارت اند از:
- بررسی بازدید صفحات محصول برای شناسایی پرفروشترین یا محبوبترین اقلام.
- ایجاد نظرسنجی کوتاه پس از خرید برای فهمیدن اینکه چرا مشتری محصول خاصی را انتخاب کرده است.
- استفاده از رسانههای اجتماعی برای دریافت نظرات مشتریان درباره طراحیها یا محصولات جدید.
- تحلیل بازخوردهای مرتبط با راحتی خرید، اندازهها، یا کیفیت محصول.
با رعایت این موارد عینا شما روبروی نیاز مشتری قرار خواهید گرفت و آنها را به خوبی آنالیز کرده و مشکلاتشان را رفع می کنید به گونه ای که انگار تمامی نکات مدنظر مشتری را دریافته اید و قرار است که نیازهایشان با استراتژی های شما رفع بشود.
20 مورد از اساسی ترین نیازهای مشتری؟
1. نیاز به کیفیت (Quality Needs):
همواره در هرشرایطی سعی در این داشته باشید که کیفیت محصول و خدماتتان نزدیک به 100 درصد باشد تا مشتری ناراضی از شما نباشد.
2. نیاز به قیمت مناسب (Affordable Pricing):
مشتریان محصولات خوش قیمت را بیشتر میپسندند، البته تا جایی که به کیفیت لطمه وارد نکند، روی قیمت حساس باشید.
3. نیاز به سهولت (Convenience):
مواردی همچون فروش بی دردسر تر، حمل و نقل کالا، معرفی محصول و … را در راحت ترین حالت ممکن در مقابل نیاز مشتریان قرار دهید.
4. نیاز به سرعت (Speed):
در هنگام فروش و ارائه خدمات همواره سریع باشید، البته تا حدی که دقت شما زیر سوال نرود و کار موردنظر دچار اشتباه نشود؛ سریع بودن یکی از ملاک های موفقیت در برابر مشتریان است.
5. نیاز به سفارشیسازی (Customization):
مشتریان برای احساس بهتر و باارزش تر داشتن، دوست دارند که برای تهیه محصولات و ارائه خدمات با آنها هماهنگ باشید و از قبل به طور خاصی محصولات را برای آنها نگهداری کنید.
6. نیاز به ارتباط (Communication):
عالی می شود اگر در هنگام رفع نیاز مشتری همواره با آنها ارتباط بگیرید و با ارتباط خوب بتوانید آن روزنه ی مناسب برای کار را پیش بیاورید و محصولات و خدمات موردنظر با بهترین سیلد کاری به فروش برسند. ارتباط بهتر است که رودررو صورت پذیرد.
7. نیاز به احترام (Respect):
احترام مشتری از واجبات کسب وکار است و اگر احترام آنها را برای مدت طولانی در هنگام کسب وکار خودتان پیش ببرید در آن صورت مشتریان نیازشان را صریح تر با شما در میان میگذارند و شما را نزد خود برای رفع نیازهایشان عزیز تر می دانند.
8. نیاز به امنیت (Security):
برای ارائه خدمات و فروش محصولات همواره حس امنیت را به مشتری تزریق کنید تا مبادا از شما بابت امنیت دچار تردید شوند و بنا بر همین مورد شما را برای انتخاب موارد مهم قبول نکنند. امنیت مورد مهمی است که باید در همان ابتدای کار به انجام رسد تا اطمینان خاطر در مشتریان بوجود آید.
9. نیاز به پشتیبانی (Support):
بعد از ارائه خدمات و فروش محصولات خود، مشتری را به حال خودش رها نکنید و آنها را همواره تا مدت معینی دنیال کنید که آیا از خدمات و محصولات موردنظر خریداری شده راضی هستند؟ نیازشان را برطرف کرده است؟ یاخیر. این موارد مشتری را برای مطرح کردن نیازهای بعدی خودش، به دلیل اهمیت شما به آنها بیشتر می کند.
10. نیاز به اعتماد (Trust):
اعتمادپذیری در مشتری را رشد دهید به طوری که شما را برای بروز انواع مشکلات کاری خود محرم بداند و بدون پرده مشکلات و نیازهایش را بروز دهد تا شما راه حلی را برای او پیش روی بگذارید.
11. نیاز به نوآوری (Innovation):
مشتریان همیشه به دنبال خرید محصولات تکراری نیستند و اگر شما بتوانید محصولات و خدماتتان را جدید خلق کنید و دراختیار مخاطبانتان قرار دهید آنها را شگفت زده می کنید و علاقه شان را برای خرید از شما بالاتر می برید.
12. نیاز به شفافیت (Transparency):
تمامی اطلاعات را، چه از نقاط مثبت و چه منفی برای مشتریان خودتان بیان کنید و آنها را با یک محصول سرپوشیده تنها نگذارید؛ باید راجب تمامی اطلاعاتی که در کسب و کارتان دارید به صورت بازاریابی مویرگی به مشتریان توضیح دهید تا آنها را برای خرید سریع تر آماده کنید.
13. نیاز به پایداری (Sustainability):
بسیاری از افراد امروزه به دنبال محصولاتی هستند که با محیط زیست پایدار باشند و اگر شما را به عنوان همچین کسب و کاری پیدا کنند، یقینا از شما دست بر نخواهند داشت. پس پایدار باشید تا اطرافتان پر از نیاز باشد.
14. نیاز به قابل اعتماد بودن (Reliability):
تمامی محصولاتی که در اختیار مخاطب قرار می دهید، تضمین دهید که قابل اعتماد هستند؛ زیرا اگر محصولات را بدون تضمین خودتان و یا گارانتی در اختیار مخاطب قرار دهید، ریسک پذیری بالایی را برای رابطه ی خود و مشتری مدنظر در پیش خواهید گرفت.
15. نیاز به شخصیسازی تجربه (Personalized Experience):
لحظه های مهمی را برای مشتری خلق کنید و آنها را برای رویارویی با موارد جذاب و جدید آماده کنید تا موارد جدیدی را در کسب و کار شما پیدا کنند و شما را به عنوان یک کسب وکار جدید و نوکار نسبت به دیگر کسب و کار ها ببینند و احساس خوبی را از ویترین کاریه شما دریافت کنند.
16. نیاز به اجتماعی بودن (Social Connection):
برخی از مشتریان نیازشان را با محصولاتی رفع می کنند که با اجتماع ارتباط داشته باشد، یعنی دوست دارند که با ارتباط نزد شما و محصول و خدماتی که می فروشید، نیازشان را در زمینه ی ایجاد ارتباطات گسترده فراهم کنند.
17. نیاز به پاسخگویی (Responsiveness):
مشتریان نیاز دارند که شما به نیازهایشان در هر شرایطی خیلی سریع پاسخ دهید تا جواب آن چیزی که می خواهند را دریابند. بهتر است که قدرت پاسخگویی و ارتباط خودتان را در این زمینه افزایش داده و بهتر با مشتریان ارتباط را رد و بدل کنید.
18. نیاز به ارزشافزوده (Value Addition):
ترجیح مشتریان محصولاتی است که تخفیفات ویژه ای دارند و بیشترین ویژگی های رایگان بودن را در محصولاتشان نهفته اند. با داشتن این محصولات طیف عطیمی از مشتریان را می توانید به سمت و سوی کسب و کار خودتان بیاورید.
19. نیاز به دانش و اطلاعات (Knowledge and Information):
مشتریان در همه حال به راهنمایی های شما، دستورالعملهای محصولات و خدماتی که به شما مربوط است و یا آموزشهای دقیق برای استفاده بهتر از محصول نیاز دارند که می توانید این موارد را از جانب خودتان با توجه به دانش و اطلاعات مدنظر ارائه دهید.
20. نیاز به انعطافپذیری (Flexibility):
توانایی تغییر یا تنظیم خدمات، شرایط، یا محصول بر اساس خواستههای مشتری یکی دیگر از نیازهای مهم است که در منعطف بودن کسب و کارتان ضروری است و به عنوانی می توانید پاسخ نیازهای مختلفی از مردم را بدهید.
چرا این نیازها اهمیت دارند؟
شناسایی و پاسخ به این نیازها به کسبوکار کمک میکند تا رضایت مشتری را افزایش دهد، روابط بلندمدت برقرار کند، و از رقبا پیشی بگیرد. هر کسبوکاری باید بر اساس صنعت و مخاطبان خود، این نیازها را اولویتبندی کند و برای برآورده کردن آنها برنامهریزی کند. بنابراین این نیازها را جدی بگیرید و در کسب و کارتان به کار ببندید تا مشتریان به طور راحتی با شما نیازهایشان را در میان بگذارند.
سود یا منفعت؟
شما به عنوان شخص صاحب کسب و کار به دنبال دریافت سود شخصی هستید یا دریافت منفعت؟ همواره بین این دو مورد تفاوت های بسیاری وجود دارد که اگر به سمت هرکدام بروید، آینده کاری مختلفی نصیبتان می شود. درواقع منفعت نزدیک تر است به نیاز مشتری تا اینکه شما به دنبال سود باشید. اگر بخواهیم به این موضوع یک جواب قطعی را بدهیم باید بگوییم که: پاسخ به نیاز مشتری منفعت شما را نزد آنان بالا می برد و درنهایت سود را در جیبتان خواهید یافت….؛
برای موفق شدن در این زمینه به هیچ عنوان نیاز مشتری را با سود حاصله برای خود ترکیب نکنید زیرا طمع برای کسب سود در این زمینه، نیاز مشتری را برطرف نمی کند. برای اینکه در برطرف کردن حس نیاز و یا بوجود آوردن این حس در مشتری، می خواهید مسلط و کوشا باشید از مشاوره های تخصصی ما در این زمینه نیز می توانید بهره مند شوید:
مشاوره تخصصی رفع نیاز مشتری
مشکل خودتان را شرح دهید.
نتیجه گیری
شناسایی نیاز مشتری نیازمند ترکیب ابزارها و روشهای مختلف است. ارتباط مستقیم، تحلیل دادهها و بازخوردها، و استفاده از تکنولوژی میتواند به شما در دیجیتال مارکتینگ و غیردیجیتال مارکتینگ کمک کند تا تصویری جامع از انتظارات مشتری به دست آورید. وقتی نیازها بهدرستی شناسایی شوند، میتوانید محصولات و خدماتی ارائه دهید که مشتری را راضی نگه دارد و او را به یک مشتری وفادار تبدیل کند.
درنهایت این را بدانید که نیاز مشتری با تمامی اطلاعات گفته شده رابطه مستقیم دارد و شما به عنوان صاحب کسب و کار با رعایت کردن این موارد به راحتی می توانید نیاز مشتری خود را برطرف کرده و به موفقیت در این زمینه برسید، تضمین داده می شود که این موارد به خوبی شما را پیشرفت می دهند و نزد مشتریان برندسازی برایتان شکل می گیرد.